Colofon

Colofon2020-12-08T11:39:59+00:00

Co auteurs

Een aantal studenten van de NHL Docent Theater opleiding hebben voorbeeldlessen ontworpen voor mijn boek destijds (2010), je vindt de namen onder iedere les van hun hand. Daarnaast heeft Maartje van Amersfoort lesvoorbeelden voor het kwintet ontworpen en het leerplan. Christine Strijker ontwierp en realiseerde de leerlijn Doelgroep productie. Karien de Baat bood enkele lessen aan o.a. Maskerspel.

Illustraties

Openingsfoto is de kaft van het gelijknamige boek en een illustratie van Käller, beide gaven toestemming.
Verspreid over de site.
Dansende vrouw in een structuur van Marie Blaisse. Ze gaf toestemming voor gebruik.
Tekeningen van Joep Bertrams in mijn eerste boek. Hij illustreerde in 1989 Het Rijk der Verbeelding en gaf in 2006 toestemming voor hergebruik op mijn sites.
Spel met kaft ontwerp van mijn boek: Spelen vanuit verbeelding. De uitgeverij gaf daarvoor toestemming.
Voor zover ik bronnen kon achterhalen van  algemene internetplaatjes zijn ze  vermeld.

Filmpje

Het filmpje Homo Ludens en LuPe is jaren geleden ontstaan en geeft de weerstand weer die ik in de loop van veertig jaar strijd voor spel heb ondervonden. Het is ontworpen als PowerPoint en vervolgens voorzien van muziek en als filmpje uitgevoerd door Marijn Buitenwerf.  Stripteken figuren uit Suske en Wiske en Olie B. Bommel. Zowel WPG Uitgevers België en De Toondercompagnie gaven me toestemming voor hergebruik.

Auteursrechten

Alle verwijzingen naar en quotes van externe bronnen zijn copyright van de respectievelijke eigenaars.
Verwijzingen zijn op basis van aanname van redelijkheid en fair use gebruikt. Voor zover mij bekend is hierbij geen inbreuk gemaakt op copyright of welk ander recht dan ook.
Indien je meent dat illustraties of verwijzingen  in strijd zijn met regels, rechten of belangen, neem dan contact op. LJ@ludische-pedagogie.eu

Ubbergen, update herfst 2020

 

Go to Top